Дневник - Персональный сайт
Среда, 08.05.2024, 08:30
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

ПЕРВАЯ ЧАСТЬ:

ЦВЕТОК И ПАЛАЧ

ЛЮБОВЬ-ЛЕГЕНДА

(Опера без музыки)

Сцена 1. Место, где должна состояться казнь, но происходит нечто иное:

Цветок: ... Читать дальше »

Переглядів: 840 | Додав: olgailyuk | Дата: 05.06.2010


Умение не изменять высокому искусству и есть высшей мерой проявлением любви к нему. Но жить им, творить его, понимать, любить – это значит также открывать в нем новые горизонты. Иначе не писались бы новые шедевры. Люди не шли бы на риск быть непринятыми со своими новыми шедеврами и не вносили бы в искусство что-то свое. Но все мы понимаем, что только время расставляет оценки нашим талантам и стараниям, и учит оценивать качество того, что мы называем высоким, высшим и наивысшим – вершиной вершин.
Это интересный момент еще и потому, что такая судьба и у каждого из нас, триединые ступени бытия: жизнь, смерть, воскресение. Библия говорит о таком же процессе усовершенствования нашего мира.
Если внимательно читать Апокалипсис Иоанна Богослова, то можно тоже проследить эти три этапа: высокий, высший и наивысший. На первом этапе не идется о воскрешении мертвых. Это произойдет уже на втором этапе. Но самый удивительный именно третий. Почему? Потому что начало возобновления нашего ми ... Читать дальше »
Переглядів: 771 | Додав: olgailyuk | Дата: 24.05.2010

Ніколи б не подумала, ЩО може таке наснитись. Тепер я зрозуміла, ЯК це - помирати уві сні.... Ще доля секунди - і я б не змогла прокинутись. Завжди весною на мене чатує якась подібна пригода, в принципі, кожні півроку щось таке неймовірне відбувається. 

Мабуть, щось не те я роблю... Або й сама не знаю, що не так, але сьогодні я повністю вибита з колії, відверто радію, що жива... Я прокинулась лише тому, що відчула мамину руку в своїй і це мене розбудило. Любов до мами не раз рятує мені життя... ЇЇ любов до мене, безумовно, теж, але я якась фатальна дитина в неї, бо постійно рятуюсь чудом, простом молюся, щоб ще не зараз... 

Цінуйте життя... Бог справді може будь-якої миті призвати до Себе... Цієї ночі (13 травня) я вкторе в цьому переконалась. 

Я вийшла на подвір"я (4 ранку) - а довкола туман, містичний, важкий, в"язкий, хочу дихнути свіжого повітря, але доводиться знову зайти в дім, все так дивно... 

Сьогодні прогулялась по Глибоці в цю дивну зливу, гримить, ... Читать дальше »

Переглядів: 868 | Додав: olgailyuk | Дата: 13.05.2010

Зробити цей запис мене спонукала тема про часті відвідини Ліни Костенко до відчуженої зони Чорнобиль. Про це часто пишуть як про подію. Приїхати до Чорнобиля – це екстрім. Побувати ближче до реактора – це ризикнути, хоча, як саме, – мало хто з «відважних туристів» розуміє. Зрештою, ніхто не пише, як за ці 20 років могло вплинути відвідування Чорнобиля таких от горе-туристів, позитивно чи декого з них вже й немає… Тобто це невідомо, це десь існує, але залишається за кадром. Зрештою, далеко не всі поети наважуються побувати там, бо складно уявити собі поезію в мертвій зоні, це сучасних читачів мало цікавить, їм історії масні подавай: про пристрасть і про секс, а екстремальні види поезії – не надто, але, може, когось і чіпає… В свій час Іван Дзюба написав шикарну оду радянській системі за подарований щасливій Радянській Україні Чорнобиль. Потім, коли трапилась катастрофа, несподівано, його ще юний син захворів на рак, вряту ... Читать дальше »

Переглядів: 1304 | Додав: olgailyuk | Дата: 28.03.2010

Люди ще не зрозуміли, ЩО вони зробили. Вони повірили в те, ЧОГО НЕМА. Вони обрали президента, якого насправді нема. Президента-зомбі, президента-ілюзію і президента, який зробить все, щоб його боси були ще багатшими, а всі решта – ще біднішими. Бо така його роль. Ні на що інший він не запрограмований. Скільки вони вже не були при владі? Останні 3 роки? Тільки 2009 рік був не дуже вдалим, а попередні два – досить вдалі роки, отже, Україна мала гроші…
 
Державне корито, до якого вони так вміло доривались і таки дорвались, мало гроші, і зараз вони є, хоча б у тих державних підприємствах, які ще не продані і, власне, в газотранспортній трубі. Тепер її віддадуть, а точніше ПРОДАДУТЬ в консорціум СВОЇМ, гроші візьмуть собі, а людям збільшать вдвічі плату за газ. Це перший їхній крок, наступний – увійдуть до єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном – і всі наші податки знову вдало потечуть до Кремля, а у ... Читать дальше »
Переглядів: 590 | Додав: olgailyuk | Дата: 08.02.2010

Щоденник_01.01.2010 рік.
ВІТАЮ МОЮ УКРАЇНУ!
Льодяник-калина з маленькими замерзлими горошинами
привітали мене з Новим роком,
А потім дощ наспівував замість пташок новорічні лісові оди
Мовчки дослухалась до змін в собі,
І ліс здавався таким весняним…
Все таке незвичне, коли бачиш нове по-новому.
Ідуть роки, та цей 2010 нехай буде вдалим!
 
Ну а якщо реалістично, то цей Новий рік принесе чимало турбот. Особливо тим людям, які залежні від державних, бюджетних виплат, їм варто замислитись над тим, що робити, якщо Україна в березні-квітні збанкрутує.
Прихід до влади нового президента – Тимошенко чи Януковича, звісно ж, ситуацію не покращить, а от стрімко погіршити мож ... Читать дальше »
Переглядів: 715 | Додав: olgailyuk | Дата: 02.01.2010

Що ж, на порозі 2010 рік! Усіх вітаю з Новим роком! З радісними святами Божого Різдва!
Щиро бажаю тепла, духовного процвітання, сердечного зростання! Щоб м’язи серця були міцними, розвинутими добрими почуттями і незабутньою ласкою.
Щоб пісня серця лунала понад усі інші голоси у Вашому житті.
Щоб поклик душі був найсильнішим і найнадійнішим!
Щоб у Вашому житті було багато незвичного, теплого, живого, НОВОГО!
Але пам’ять про найсвітліші миті в житті повсякчас розставляла вірні акценти і вела істинним шляхом.
Митцям - НАТХНЕННЯ, науковцям - відкриттів, духівникам -  благословення і БОЖОЇ мудрості, ЛЮДЯМ УКРАЇНИ - спокою, виправлення помилок, реалізації необхідних змін у житті!
УСІМ - РАДІСНИХ СВЯТ!
З любов’ю, ваша Ольга Ілюк.
Переглядів: 651 | Додав: olgailyuk | Дата: 31.12.2009

Дивний період у житті. Іноді мені здається, що Івасюк відкрився мені саме зараз так глибинно, щоб трішки втамувати біль утрати за батьком. Я слухаю цю музику – і розумію, що все це – реквієм… Все це – заради чогось сильнішого, ще нерозкритого мною.

Не лише відвідую музей Івасюка у Чернівцях, не лише часто буваю на могилі у його батьків, на могилі Назарія Яремчука, Анатолія Добрянського, я також побувала у музеї в музичній школі, де навчався малий Івасюк, (як я його люблячи називаю малий ІВАСЮЧОК), у Кіцмані, побувала на вулиці, де він жив з батьками…

Мені все, пов’язане з ним, неймовірно цікаво. Чи лише після того сну, де я побачила його кінець? Не лише. Але той сон вплинув на мене. Дуже.

Я собі навіть дозволила подумати таку дивну річ: а якби Господь один-єдиний раз зробив виняток у цьому світі? І… Як у тому записі на могилі Володимира Івасюка:

«О! Краю мій! Свята руїно, перед ... Читать дальше »

Переглядів: 1488 | Додав: olgailyuk | Дата: 10.10.2009

 ЯК ПОМЕР ВОЛОДИМИР ІВАСЮК?
                         Його душа ввійшла в його пісні
                   Крильми собі стежину вітром склала
                   Його душа спочила у моєму сні
                ... Читать дальше »
Переглядів: 2103 | Додав: olgailyuk | Дата: 16.09.2009

1. Книга Михайла Івасюка «Монолог перед обличчям сина» - це щоденникові записи письменника про життя сина-композитора з дитячих днів і до останніх. Якось, під час прогулянки лісом, Володимир сказав батькові таємницю: що в нього в грудях живе скрипка з клену.  Батько допитувався в нього, що ж це за хлопчик такий із скрипкою в грудях, нехай розкаже у казочці про нього, на що Володя відповів: «Перехожі просять, щоб він був з ними, бо від його музики сонце світить ясніше, ластівки снують жвавіше, а соняшники так регочуть, аж над тином звисають».

Потім письменник пише:

«Перед нами ра ... Читать дальше »

Переглядів: 1391 | Додав: olgailyuk | Дата: 09.09.2009

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика