Перший день Нового року - 2 Січня 2010 - Дневник - Персональный сайт
Пятница, 19.04.2024, 16:20
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

Головна » 2010 » Январь » 2 » Перший день Нового року
19:43
Перший день Нового року
Щоденник_01.01.2010 рік.
ВІТАЮ МОЮ УКРАЇНУ!
Льодяник-калина з маленькими замерзлими горошинами
привітали мене з Новим роком,
А потім дощ наспівував замість пташок новорічні лісові оди
Мовчки дослухалась до змін в собі,
І ліс здавався таким весняним…
Все таке незвичне, коли бачиш нове по-новому.
Ідуть роки, та цей 2010 нехай буде вдалим!
 
Ну а якщо реалістично, то цей Новий рік принесе чимало турбот. Особливо тим людям, які залежні від державних, бюджетних виплат, їм варто замислитись над тим, що робити, якщо Україна в березні-квітні збанкрутує.
Прихід до влади нового президента – Тимошенко чи Януковича, звісно ж, ситуацію не покращить, а от стрімко погіршити може. Урядова криза, парламентська, політична, і як наслідок економічна – це реальні два - три місяці після обрання президента. Що далі? Домовленості. Їх буде багато, і переважно абсурдні. Жаль. Жаль Україну.
Внутрішньо таке палке бажання виправити ці всі багаторічні помилки, які призводять все до гіршого й до складнішого в житті держави.
Якось я спілкувалась з одним французом, що продає буковинський ліс французькій фірмі. Він обурювався не вдалими французькими законами, згідно яких, якщо банкрутує одна велика фірма, то тут же банкрутують і маленькі. АЛЕ З ЯКОЮ гордістю він заявив, що його держава працює над цією проблемою і вже розглядається закон, який виправить цю помилку.
В той же час йому соромно, що його вводять в цю українську схему корупції та обману, коли доводиться купляти ліс по фальшивих документах або взагалі без них. Він дивується такій величезній кількості мільйонерів на Буковині. І найбільше, що мене вразило, він каже, що ніде за кордоном бізнес так не робиться, націнка, прибуток 10% вважається дуже хорошим бізнесом, а те, що відбувається в Україні – відвертий грабіж, тому що жоден «спекулянт-бізнесмен» менше 100% націнку не ставить.
Кожен мільйонер в цивілізованих країнах сплачує, як мінімум 30% своїх прибутків, ЯКИХ НЕ ПРИХОВУЄ, в державну казну. Тому там такі високі соціальні гарантії. Але щоб стати мільйонером - треба працювати дуже довго і чесно. Інакше ти - не бізнесмен, а звичайний контрабандист, бандит чи наркоторгівець. А такий ось нечесний бізнес для нормальних людей, напркилад, французів, вважається ганьбою. І безперечно призводить до арешту та тюрми.
Чому ж для НАС відвертий грабіж, злочинництво, корупція на кожному кроці не вважається ГАНЬБОЮ, А НОРМОЮ? Поки не переглянемо цей «підхід» до життя, до економічних питань в державі, - нічого хорошого не буде. І надалі будуть збагачуватись за наш рахунок олігархи Східної і Західної України, а люди будуть кланятися їм у ноги, щоб мати роботу і якось прогодувати дітей. Ми дійсно стали рабами, але власної слабкости. Слабкість духу, нерішучість, страх, зневіра – це все те, що пора залишити в минулому, відкинути як непотріб, і почати діяти ефективно.
ЗАКОН МАЄ НАРЕШТІ ЗАПРАЦЮВАТИ, точніше ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за його НЕВИКОНАННЯ! Я зізнаюсь, я не знаю, ЯК це зробити! Я не знаю, чи існують якісь реальні методи впливу, чи можна навчити суддів не брати хабарів, чиновників не брати хабарів, людей – НЕ ДАВАТИ ХАБАРІВ!
От як навчити усіх бути чесними? Для цього, напевно, треба щось грандіозне влаштувати. Але що? Зробити облаву на всі інстанції відразу, як колись на тамплієрів? Чи може, все ж таки, почати кожен із себе: НЕ ОБМАНЮВАТИ, НЕ давати хабарів, НЕ діяти всупереч совісті, НЕ ображати своїх дітей НЕЧЕСНО заробленими грошима?! ЯК?! Я справді не знаю, ЩО таке має трапитись, аби ця лавина, під якою може загинути досить таки талановита країна, чудом спинилась.
Що ж, моя справа маленька, МОЛИТИСЬ! Здається, чуда трапляються лише завдяки Божій волі. Отже, йому і вирішувати, що буде далі з Україною. Я лише попрошу всіх, хто прочитає цей запис: ПОМОЛІТЬСЯ ЗА РІДНУ УКРАЇНУ разом зі мною! І молитва точно буде почутою! ЦЕ я якраз ЗНАЮ!
Ваша Оля.
Переглядів: 713 | Додав: olgailyuk
Форма входу
Пошук
Календар
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика