ГОЛОДОМОР: свідчення з минулого, яке лякає майбутнім! - 21 Листопада 2012 - Дневник - Персональный сайт
Пятница, 29.03.2024, 03:54
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

Головна » 2012 » Ноябрь » 21 » ГОЛОДОМОР: свідчення з минулого, яке лякає майбутнім!
00:12
ГОЛОДОМОР: свідчення з минулого, яке лякає майбутнім!
Тема Голодомору була мені відома ще з 1985-87 рр. з розповідей мого вже покійного (Царство йому Небесне!) татуся. Тоді, маленькою, кожне його слово про істинну правду нашого Народу я вбирала, немов ковток свіжого повітря серед єресі радянського виховання своїх перших шкільних років. І вже тоді батькові слова "Україна БУДЕ незалежною" ставали для мене не лише пророчими, а й беззаперечними. 
Я повірила спершу в те, що чула від батька, тобто в незалежність України, а вже потім повірила й полюбила Ісуса Христа, про якого мені, на жаль, розповів не батько, а просто звичайні проповідники із якоїсь секти, а також просто фільм про життя Христа, показаний в районному кінотеатрі. Я вдячна тим проповідникам, що не полінувались зайти і до моєї убогої радянської квартири, де віра в свободу, (яка мала призвести і до свободи віросповідання - не лише свободи від радянської каральної системи!), панувала, не зважаючи на всі заборони. 

Я вдячна батькові, бо та моя непохитність в любові до української мови, яку він подарував мені, переросла в любов і до рідного містечка, до рідної землі, до рідної матінки-України, і врешті решт вона дозріла й до вищої любові - церковної. Адже й свою ІСТИННО УКРАЇНСЬКУ церкву я теж шукала й прагнула роками. Поки сам Господь не сказав мені в душі моїй: встань і йди пізнавати церкву, до якої тебе так часто запрошує протоіерєй Роман Грищук (церква княгині Ольги в м. Глибока Чернівецької області). Я почула цей призов - і пішла! 

Не варто, мабуть, говорити про всі перепони, які довелось долати на цьому шляху... Мені - маленькій українці, а потім - юній українці, а потім - дорослій... Не варто й говорити про перепони для всіх нас, бо вони неодмінно будуть в кожного на шляху до пізнання Бога... 

Є, і будуть й надалі вони і в нашого Українського Народу. 
... ПРОСТО... ТРЕБА ... ДОЛАТИ!!! ...

Мій батько навчив мене основного: історію забувати - гріх! Тож, саме це завдання (месидж) для нас усіх я побачила перед своїм внутрішнім зором, коли в 2005 році Президентом обрали Ющенка. Побачила і вирішила написати листа від імені звичайного пересічного українця до Президента, якого обирали і відстоювали на Майдані цілим Народом! Я писала про те, що основним завданням ТАКОГО Президента повинно бути відновлення історичної пам'яті, визнання голодомору в 32-33 рр. ГЕНОЦИДОМ української нації, формування національної гідності в українців! 

Тепер Ющенкові закидають: мовляв, примусово "українізував" Україну. Смішно звучить, чи не так? "Доукраїнізувався" до того, що маємо ще більше поневолення та переслідування українців на рідній землі! Тобто, не виконав свою місію? 

... Мені й далі душа болить, бо ми українці, все ще важко віримо у правду власного Народу. Отже, саме такою страшною вона й була, якщо ми так вперто її уникаємо! 

Але досить уникати! Необхідно не просто говорити про це, а так, як українці за кордоном, в США, свідчать нам з-за океану: будьте українцями! 
Вшановуйте пам'ять невинно убієнних внаслідок геноциду. Щоб не повторити НАМ історії! Бо хто її не вивчає - той повторює! 

Стаття про вшанування жертв голодомору: http://www.radiosvoboda.org/content/article/24774185.html

Вразили слова: 
Сенатор-демократ з Нью-Йорка Чарльз Шумер відзначив, що, попри численні злочини, тиранія все одно програла.
«Минуло 80 років, як Сталін, один із найжорстокіших людей в історії, використовував голод проти власного народу. Це були невинні жертви українського геноциду. Він хотів знищити українців, він хотів вбити український дух, він хотів, щоб українська нація ніколи не існувала. Але він програв. І всі ми, що тут зібрались, є свідченням того, що Сталін пішов у небуття, а ми вистояли і будемо жити», – наголосив Шумер.    
Посол України у США Олександр Моцик читав своє коротке звернення лише англійською мовою. 
«Голодомор – це страшна трагедія не тільки Європи, а й усього світу. Все буде визнано, прийде час, правда має дійти до кожної людини про цей страшний злочин, що був цілеспрямований сталінським режимом, щоб витравити не тільки свідомість, а й забрати життя тих, хто хотів бути у своєму домі», – сказав Олександр Моцик у коментарі Радіо Свобода.
Фото із сайту:   http://www.umservice.net/
Переглядів: 683 | Додав: olgailyuk
Форма входу
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Статистика