ХТО КОГО: НАРОД ЧИ ОЛІГАРХИ? - 5 Вересня 2008 - Дневник - Персональный сайт
Пятница, 26.04.2024, 11:27
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

Головна » 2008 » Сентябрь » 5 » ХТО КОГО: НАРОД ЧИ ОЛІГАРХИ?
13:55
ХТО КОГО: НАРОД ЧИ ОЛІГАРХИ?
Щось таке дивне твориться в державі! Здається, амбіції таки переважають над здоровим глуздом.
Мабуть для Президента Ющенка було б доречно зараз піти у відставку і підготувати на своє місце хоча б того ж Яценюка, за якого, цілком ймовірно, після зради Тимошенко, проголосують на президентських виборах.
Але зазначу, що часи правління Ющенка, в будь-якому випадку, є для України найкращими в плані українізації нашої держави. Не зважаючи на безліч недоліків, це чи не єдина людина (державний діяч), яка (який) принаймні не ігнорує наявної проблеми українофобії в суспільстві, що взяла свій початок за часів кучмізму і досі зберігає свою значимість завдяки діям російсько-мовних кланів, що окупували інформаційний простір нашої держави.
Чи достатньо робить Президент та його команда в цьому плані?
Ні, не достатньо, але хоча б щось. Хоча б власним прикладом закликає нових українців шанувати мову та землю,  на якій вони живуть. А це вже немало.
Бо наприклад з боку Юлії Тимошенко всі українські мотиви виглядають наіграними, а от з боку Віктора Ющенка - ні. І це обнадіює. Бо рано чи пізно люди таки оцінять і зможуть розрізнити, де зерно, а де полова.
Продовжу тему:
Юлія володимирівна явно поспішає отримати всі козирі. ЇЇ необдуманий хід співпраці з олігархічною партією Регіонів зменшить рейтинг БЮТу відсотків на 40-50.
І це не буде емоційним спалахом образи на неї, а буде пробудженням від сну, від ілюзії того Західного електорату, який до 2 вересня 2008 року вперто продовжував вірити у святість пані Юлії. І нарешті побачив справжнє обличчя Ю.Тимошенко.
Воно не привабливе, адже не дає ніяких шансів Україні розвиватись самостійно, демократично. Двопартійність, про яку вона мріє, ще може зіграти злий жарт із нею та хорошу гру із народом. Чому?
Побачить Захід, що нема кому вірити, тобто всі олігархи, і від БЮТ, і від ПР, і від НУ-НС дбають лише за власні гроші та надприбутки, і готові Україну продати за безцінь північному партнерству, - і взагалі не проголосує за БЮТ, а витягне до парламенту одну СВОЮ і, сподіваюсь, об'єднану в блок націонал-патріотичну силу. І що тоді буде?
Тимошенко програє на виборах, Партія регіонів знову їх сфальсифікує,  а Схід і Захід так і не об'єднаються, бо не побачать спільних точок перетину. Насправді ж бо про них, про громадян Сходу та Заходу, в цій боротьбі не йдеться, а йдеться про інтереси кланів.
Люди колись таки озвірюють через цю політику і дійсно зроблять переворот власними руками, особливо якщо на півроку-на рік державу Україну політичні сили виб'ють з колії та посадять економіку на нулі, - аж тоді люди не простять цього політхаосу... І повернуть владу собі.
Та чи принесе це бажаний результат? Ні.
Теперішній розвиток події - це сценарій Кремля, а не Балоги. І Балога з Ющенком намагались зробити все, щоб цього не допустити. Бо є в Україні політики, які не бачать далі свого носа, а є такі, які розуміють стратегічні підступи сусідів. Чому Кремля?
Просто значно легше завоювати державу, в якій політики не можуть знайти спільної мови, люди від цього стають все більш агресивними, їхні інтереси і наміри на двох територіальних кінцях країни діаметрально-протилежні, що в результаті цілком може призвести до громадянської війни.
А тоді захистити своїх громадян, себто росіян на українській землі, - вже завдання Російської Федерації, яку вона з величезним задоволенням виконає.
Про подальший сценарій розвитку подій я мовчу.
Так от, я не сумнівалась, що возвеличення Юлії Тимошенко призведе рано чи пізно до війни в Україні. Мені, щоправда, дуже шкода, що це передчуття починає послідовно збуватися, і вже нині ми маємо перші сигнали початку бойових дій, поки що СЕРЕД УКРАЇНСЬКОГО ПОЛІТИКУМУ! Перекинути її імпульси на народ не є чимось надто складним. Всього лиш питання часу.
 
Людей дістало це постійне неврівноважене обличчя Української політики. Спостерігати, як воно ще більше біситься, їм явно не хочеться. Життя лише дорожчає, проблеми лише зростають, суспільство все активніше деградує... Молодь вже підросла, але ще не окріпла, не набула досвіду та знань, не усвідомила всю значимість незалежності для цієї понівеченої Держави.
Їй потрібно дати шанс підрости. Їй потрібні ще хоча б 3-4 роки спокійного життя.
 
Тому треба взяти себе в руки всім олігархам: не заходьте так далеко у своїй боротьбі. Зрештою, ви не знаєте, чим це для Вас може закінчитись. Згадайте усіх політиків, які надто наривались на кулю! Якщо не помиляюсь, вони її отримали. Нікому не бажаю, але закликаю до спокою. (Бо Грузія теж нещодавно сіяла вітер - а буря її таки настигла. І скоро виплутатись із цієї кризи змоги немає. Це ВЖЕ перекроїло сучасну історію Грузії та Кавказький геополітичний простір). А Перекроїти Західний геопростір - мета Кремля.
Наша мета - недопустити цього і не починати власними руками руйнувати власну країну.
 
Усі заспокійтесь, випийте зелений чай, викуріть люльку миру, поговоріть про все нормальною зрозумілою мовою - і побачите, раптом вся ситуація проясніє, захочеться далі спокійно жити і приймати нормальні державні рішення.
 
Які є виходи?
Два виходи, виправити Конституцію і відмінити поняття коаліції в українському парламенті. Або повернути демократичну коаліцію.
Усім націонал-патріотичним силам об'єднатися довкола однієї мети - незалежно від дати наступних парламентських виборів утворити спільний блок і йти на вибори єдиною політичною силою. Тоді є шанс перемогти наших "прокремлівських" олігархиків.
Нещасні вони, забувають, що ТАКИ ЗАЛЕЖНІ ВІД ЦЬОГО ПРОУКРАЇНСЬКОГО ЕЛЕКТОРАТУ!
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 808 | Додав: Olga
Форма входу
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Статистика