ЦІНА... І ЩО ТАКЕ БЕЗЦІННЕ? - 26 Травня 2008 - Дневник - Персональный сайт
Четверг, 25.04.2024, 06:35
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

Головна » 2008 » Май » 26 » ЦІНА... І ЩО ТАКЕ БЕЗЦІННЕ?
01:08
ЦІНА... І ЩО ТАКЕ БЕЗЦІННЕ?
Нещодавно мені спало на думку, що Бог не знає, що таке гроші. Розумію, як дивно звучить це речення, але слова точно передають зміст. Поясню, чому...
Але почну здалеку.
Здебільшого, усі науковці поступово, але невпинно доходять висновку про те, що все створене на Землі і у Всесвіті немає пояснення в категоріях людського розуміння і однозначно є витвором Божественної думки, Вищого Розуму, тобто чогось Духовного, Незбегненного, яке люди назвали словом Бог.
Чи сам Бог нагадав людям про те, що спочатку було Слово і Слово було Бог.
Зі століття в століття Бог вустами своїх пророків, мудреців, святих щось промовляв до людей, пояснював і розкривав таємниці істинного, чи то пак духовного. 
Набільше на цю тему роздумував Ісус,  йому належать слова "кесарю - кесареве", а також, "Не думайте про день майбутній, гляньте на птахів, вони літають і Бог щодня опікується ними. Невже він не подбає про своїх дітей, про Людину?".
Ісус іноді дорікав у серцях, що сину Божому немає де голову прихилити, а якось, будучи дуже голодним, він прокляв дерево, що не принесло плодів...
Не менш важливими в його вченні є вислів, що милосердя - це означає подати не просто тому, хто просить, а самому Богу, бо в кожній людині живе Бог, бо кожна людина може помилитись і зійти з правильного шляху, і тому милосердя треба чинити з любові до Бога, без осуду, без критики і без умов...
Нещодавно я мала розмову з людиною, яка пояснювала мені, що треба заробляти гроші хоча б для того, щоб робити милосердя. Але я зрозуміла в цих словах дещо інше...
Гроші насправді милосердя не роблять. Я це усвідомила потім, після розмови.
 
Бог не знає, що таке гроші. Він не мислить категоріями "заробити гроші, щоб потім зробити милосердя".
У нього все навпаки: творіння безцінне, Любов - безцінна, Милосердя - безцінне, істина - безцінна.
 
Він не має жодного уявлення, чому люди все оцінюють через гроші і звідки з"явився цей феномен успіху завдяки матеріальним статкам?.. Звідки у людей виникли такі каверзні роздуми про те, що гроші вирішують все...
А й дійсно, звідки?
От заробляєш, піклуєшся про свій бізнес, повсякчас думаєш про те, що прибутків має якомога бути більше, а там дивись і часу може не вистачити, щоб витратити їх на милосердя, на благодійсність.
 
Не грошима вимірюється благодійність, немає ціни милосердя. І чи встигає про це подумати людина в момент, коли вже нічого не можеш виправити?
 
Хто-зна...
Мабуть, не встигає...
 
Соціум творить продукцію, яка забезпечує побут, дбає про розваги, що дозволяють поменше замислюватись над духовним і побільше відволікати себе на інші "приємні речі": гольф, теніс, нічні клуби, розкішні курорти?..
 
Все, що має ціну... Грошима можна розрахуватись за те, що має ціну, що створене руками людини і її "прогресивного мислення".
 
А як тоді отримати те, що немає ціни? Як усвідомити велич безцінних речей, що створені Божою уявою: ЛЮДИНА, ЗЕМЛЯ, ВСЕСВІТ, ПЛАНЕТА І ПОТОКИ БОЖЕСТВЕННИХ ЕНЕРГІЙ ЛЮБОВІ І ВДЯЧНОСТІ ЗА ВЗАЄМНІСТЬ?
 
Чи замислюється над цим успішний бізнесмен?
Боюсь, що ні.
Дарма...
Те, що немає ціни, якраз і є найбільшим скарбом.
Все інше - всього лиш велика ілюзія людин, яку важко назвати успішною, адже вона вирізняє посеред життя не суть життя, не зміст себе самої, а лише пошук вигоди для власного ега...
 
Там, де живе ЕГО, - немає Бога. Лише ЕГО визначає ціну і живе за законами грошей...
 
Там, де є Душа - співає сам Бог. У кожної душі своя пісня: іноді звучна і приваблива, іноді тиха й мелодійна, іноді пристрасна і болюча, іноді незбагненна й смілива.
 
Я щиро вірю, що колись люди доростуть до того рівня, щоб зрозуміти: важливі не успіхи ЕГА, не надприбутки, а успіхи Душі, що пізнала себе й розцвіла і тому співає...
 
Важливо, щоб душа гармоніювала зі свідомістю людини. Тоді свідомість буде на високому рівні.
 
І колись, вірю, люди вигадають термометр для свідомості. І якщо темпаратура буде на нулях, тій людині казатимуть: "Гей, ти що! Піднімай негайно свою свідомість, ти на нулях, ти можеш вчинити негідний вчинок, ти можеш несвідомо когось образити, ти можеш сказати дурницю, ти просто на нулях і в даний момент не бачиш нічого справжнього й безцінного, а живеш ілюзією, ти в катастрофічному стані, виходь з нього, підіймайся, ставай собою, знімай маску...".
І вже не буде важливим, у кого які прибутки, і дикий капіталізм, який наразі панує в Україні, стане просто формою соціального божевілля, а от хто справді захоче вижити і бути красивим та успішним, дбатиме лише за свою душу, тим часом, як гроші втратять свою ціну, інфляція й економіка будуть лише засобом для впорядкування суспільних відносин і наука визнає: людина повинна думати про безцінне!!!
 
Я вірю в це...
 
 
 
 
 
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 1203 | Додав: Olga
Форма входу
Пошук
Календар
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Статистика