Дневник - Персональный сайт
Четверг, 28.03.2024, 23:20
Вітаю Вас Гість | RSS

OЛЬГА ІЛЮК

Блог

Дневник

Прочитала нещодавно, що в деяких країнах вже діє глобальний світовий рахунок, куди можна перераховувати благодійні ЕЛЕКТРОННІ гроші для тих, хто потребує елементарного - їжі. Цим людям дають кожному окремо свій код на мобільний телефон, і по тому коду просто з мобільного вони розрахровуються в спеціальних суперкаметах (де діє ця благодійна програма) за продукти. Здебільшого, це країни Африки. 

Ось так благими намірами вистелена дорога до пекла. Чому? 
Здавалося б, благородна справа, адже люди, які не мають роботи в силу певних причин: чи то економічних, чи через хворобу, - отримують їжу і хоча б не помирають з голоду. 
Я не пригадую статистику, але була вражена тим, що близько мільйона людей щомісяця помирають від голоду. Справді, на перший погляд мета благородна - не дати їм померти. 
Але до чого веде така залежність від електронізації нашого виживання? 
Переглядів: 797 | Додав: olgailyuk | Дата: 18.11.2012

З того часу минув рік. За цей рік переосмислено багато. Були намагання жити, як колись: звичайним життям. Не змогла. Це узріння ран своєї душі, подароване Богом з 18 на 19 листопада 2011 року, не дає мені право залишатись, як кажуть старці, "ветхим человеком". Я дійсно, немов померла тоді, рік тому, коли несподівана хвороба вклала мене на ліжко скорботи і відповідно - важливих роздумів над пройденим життєвим шляхом. 

Кажуть, людина різне говорить в мить смерті, але здебільшого те, що її непокоїть. Мене ж непокоїло те, що я не встигла розкаятись і прийняти причастя. І благала лише про єдиний порятунок - порятунок душі. Бог мене почув і моє життя триває далі...
Потім мені довелося заново вчи ... Читать дальше »
Переглядів: 669 | Додав: olgailyuk | Дата: 18.11.2012

Приїжджав до нас Віталій Кличко у Глибоку. Представляв кандидата в депутати від Партії «УДАР». Мала честь задати йому питання: «Чи прийме він закон на захист української мови?». Відповідь Кличка була розлогою, і завершилась словами: «В Україні повинна бути одна державна мова - українська». 

Кличко вражає громадян Західної України насамперед своєю послідовністю в політичних гаслах, які зберігають концепцію української України, тобто: «державна мова – одна, українська», «вступ до ЄС», «високі стандарти життя, на які українці заслуговують і  можуть їх досягнути так само, як і їхні сусіди по колишньому комуністичному табору: Литва, Латвія, Естонія, Польща, Румунія, Словакія і т.д.». Ці прості й зрозумілі гасла подобаються людям, вони орієнтують в напрямку задоволення потреб, як матеріальних, так і на (пер ... Читать дальше »

Переглядів: 717 | Додав: olgailyuk | Дата: 20.10.2012

Прочитала цікаву статтю про "канонічність" УПЦ МП. Наважусь прокоментувати: менi шкода, що православнi мiж собою гризуться! Христос заповiдав своїм дiтям-християнам мир. Треба любити один одного. 
Не уявляю, як вони можуть називати не канонічною церкву, яка все виконує за правилами та догмами православ'я? Виходить, що єретиками вони називають таких самих християн, але які моляться на ... Читать дальше »
Переглядів: 663 | Додав: olgailyuk | Дата: 21.09.2012

КВІТНИК ДУХОВНИЙ

Не похвально хотіти стати начальником над іншими, не навчившись бути начальником над самим собою. Потрібно спочатку навчитися керувати собою, а вже потім - іншими.

(Свт. Тихон Задонський)

Чим переконливіший вплив нашого прикладу на інших, тим гірше нам від гріхів наших.

(Свт. Філарет, архієп. Чернігівський)

Краще, щоб підлеглі любили тебе, ніж боялися, бо страх породжує брехню і лицемірство, а любов - істину і старанність.

Передбачливо влаштовано Богом, що бджолина матка не має жала; бо, якби вона його мала, то всіх би бджіл вбила ним. Ось взірець начальникам! Начальнику недопустимо піддаватися гніву та роздратуванню до нестями, щоб він у своєму гніві не нападав і не губив всіх непокірних.

(Свт. Димитрій Ростовський) ... Читать дальше »
Переглядів: 596 | Додав: olgailyuk | Дата: 19.09.2012

Свято Різдва Пресвятої Богородиці буде в п"ятницю 21 вересня. А цю проповідь я прочитала на сайті Жидичинського чоловічого монастиря (Луцька область) сьогодні. Датована вона ще минулим роком, але її актуальність неймовірно мене вразила. І не лише тому, що прочитала її напередодні свята, а ще й тому, що ніколи не замислювалась над тим, що великим гріхом перед Богом є нарікання, цитую: "Преподобний Амвросій Оптинський говорив своїм чадам, що Бог без покарання простить будь який гріх, окрім гріха ропоту! ".
Зрештою, краще прочитати проповідь в повному обсязі, і хай Господь благословить зрозуміти її глибин ... Читать дальше »
Переглядів: 778 | Додав: olgailyuk | Дата: 18.09.2012

22 серпня я була в Луцьку. Їздила з метою благою: пожити в монастирі. Мій духівник Роман Грищук благословив мене саме до Свято-Василіївського жіночого монастиря при Луцькому Соборі. 
На мене відразу ж наклали послух на кухні, який я вперто і з натхненням виконувала до останніх сил, але вже другого дня здоров"я трішки мене підвело. Проте, свій послух я виконала до кінця, щоправда, мені трішки допомагали інша послушниця та дівчина з хору. 
Служба в монастирі проводиться тричі: о 8-й ранку, о 18-й та о 23-й... Це особливо надихає для роздумів. 
Пригадується все життя: найменші дрібниці, найменші гріхи... Але не відразу. Не встигаєш за усім услідкувати: послухом (приготуванням їжі, прибиранням на кухні), молитвою, внутрішнім ростом... 
Немов твоя душа була такою маленькою дитинкою, але несподівано швидко дорослішає... 
Все стає серйозним, насиченим, важливим. Вся атмосфера монастиря спонукає до переосмислення самого себе. ... Читать дальше »
Переглядів: 605 | Додав: olgailyuk | Дата: 05.09.2012

Переваги життя в маленькому містечку, на перший погляд, досить не помітні, але вони відчутні, коли опиняєшся у великому місті, і маєш можливість порівняти. Хоча тут слід зауважити, що життя саме в рідному містечку визначають ці переваги, про які я вестиму мову. Насамперед, з кожним роком помічаєш якісь найменші зміни в фасадах будинків, вулицях міста. Але найголовніше не це, а той затишок спілкування з людьми, які на твоїх очах зростають, старіють, дрібнішають, багатіють, тобто не просто живуть, а ти знаєш ледь не всю історію їх життя, можливо, не в основних деталях, а саме в тих, які встигаєш прочитати по їхньому обличчю за ті декілька секунд привітання. Привітання в маленьких містечках – це весь кайф твого життя. Просто з тобою вітаються всі найменшенькі, вітаються молодші, хоча й не всі, ровесники, обов’язково усі, і вже ти обов’язково з усіма старшими також вітаєшся. І на цьому побудована ціла філософія життя українс ... Читать дальше »

Переглядів: 916 | Додав: olgailyuk | Дата: 08.08.2012

Переді мною постало питання: ЯК я бачу своє майбутнє? Це одне з найскладніших питань, які може собі задати людина, не залежно від її віку і пережитого досвіду. Бо зазвичай людина це питання задає настільки свідомо, наскільки це взагалі можливо. Адже майбутнє залежить від багатьох чинників: сюди входить не лише твоє теперішнє, а вимір, в якому ти живеш, час, в якому живеш, вік, в якому живеш, країна, в якій живеш, місто, в якому живеш, і ти сам, який живеш серед цього всього. І все це разом мусить тобі якось хоча б умовно відповісти.

Так от, дивує мене саме ця умовність. Бо народилась я в одній країні, виховувалась у вже трішки іншій, а виросла взагалі в новій. І ця нова країна з кожним днем все більше непокоїть ту частину мозку, що відповідає за час «майбутній». Непокоїть, бо надто добре памятає минуле, яке категорично заперечувало будь-яке іс ... Читать дальше »

Переглядів: 2224 | Додав: olgailyuk | Дата: 17.07.2012

Ми народжуємося під божевільні крики наших матерів в цей божевільний світ, і все життя боремося або з власним божевіллям, або з чужим, і врешті решт помираємо, в більшості своїй так і не пізнавши зміст ні чужого божевілля, ні власного.

Ми все життя живемо в світі, на який вже не розповсюджується воля Господня та Його благодать, що пронизувала Едемський сад. І все життя молимо Бога повернути в цей грішний світ ЙОГО ВОЛЮ, щоб було, «як на небі – так і на землі». Але земля й далі залишається відділеною від неба. Чому?

Тисячі мудреців намагаються впродовж існування людства розгадати таємницю земного божевілля: крик життя і розпач смерті! Їхні поради наштовхуються повсякчас на нерозуміння та неприйняття. Адже вони не відповідають стандартам божевільного світу, в якому ми живемо і до якого звикли. Ми відповідаємо ... Читать дальше »

Переглядів: 591 | Додав: olgailyuk | Дата: 01.06.2012

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика